A határaim én vagyok.

Autoimmun blog

Autoimmun blog

Kívül tágasabb

Életem betegen

2018. március 08. - JBrigó

Szófecsérlés, időpazarlás, ha valaki óva int, figyeljünk a lelkünkre. Mást sem sulykolnak belénk, mint azt, hogy mennyi veszély les ránk árgus szemekkel a különböző táplálékokban, kész vagy bio ételekben, és még sorolhatnám. Akár igaz, akár nem, bárhogy vélekedjünk is, egy biztos: soha sem szabad fél vállról vennünk a lelki és a testi egészségünk kérdését.

9ef3ec80704f35711c969cc288d763ef.jpgKép forrása: Pinterest

Betti története gyakori görcsökkel kezdődött, többször került vakbélgyanúval kórházba. A negyedik ilyen alkalom után kés alá fektették, a féregnyúlvány egészséges volt ugyan, de eltávolították, hogy ne okozzon később panaszokat. A székrekedés és a hasmenés évekig kínozták, amiért gyomor-, és végbéltükrözést végeztek rajta, illetve irrigoszkópiát.

Aranyérrel kellett műteni, de a műtéti terület elfertőződött, sipoly és tályog alakult ki, ekkor újra műteni kellett a végbelet. A gyulladás olyan mértékű volt, hogy a tisztulása miatt kb. 1 évig nem záródott be, folyamatos tamponálást és gyógyszer szedést igényelt.

Időközben megszületett gyermeke, majd másfél hónappal később laparoszkópiás műtétet hajtottak végre Bettin, mert a vastag-, és a vékonybél a találkozási szakasznál U alakban összeragadt, és a hashártyához tapadt, nem működött megfelelően, ami nagy fájdalommal járt, ráadásul a táplálék úgy vélte, kívül tágasabb, nem maradt meg a testében. A műtétet követően visszatért némi bélmozgás, de csak átutazóban járt arra, másnap a natív röntgen pedig kimutatta, hogy a korábban műtött bélszakasz elhalt, a hasüregben folyadék kapálózott figyelemért. Eltávolítottak 22 centimétert a vékonybélből, a hashártya gyulladt részeit, és a hasnyálmirigy gyulladt szöveteit. A szövettan végül nevet adott a nő szenvedésének, ami a Crohn betegség.

Helyzetünktől függetlenül mi vagyunk azok, akik a legtöbet tehetünk önmagunkért, ahogy ezt sokakhoz hasonlóan Betti is megtanulta, és alkalmazza. Hogyan?

Elsődleges szerintem a pozitív hozzáállás, hogy van innen kiút, hogy vannak nehezebb, fájdalmasabb idők, de menni fog!
Másrészt a gyógyszerezés, fel kell ismerni, mikor kell a gyógyszer, mikor kell kérni a segítséget az orvostól, és a diéta, amit magadnak kell kitapasztalni. Bármennyire fáj, van célom. Most pl. a Pilates. A Pilates fegyelemre és figyelemre nevel, amellett hogy feszes izmokat ad, odafigyelni is megtanít.

Ha a testünk kiabál, ne hagyjuk figyelmen kívül, hiszen komoly betegség is jelezheti szereplési vágyát. Nagyon fontos megtanulnunk, belátnunk annak fontosságát, hogy kizárjuk ennek lehetőségét, és ne legyen túl késő! Akárhogy alakuljon is, mindig keressünk kapaszkodót az utunk során, hogy egy-egy lélegzetvételre megpihenhessünk, és erőt gyűjthessünk.

sign.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://autoimmun.blog.hu/api/trackback/id/tr1813722856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása