A határaim én vagyok.

Autoimmun blog

Autoimmun blog

Kalandra fel!

2017. október 14. - JBrigó

Van úgy, hogy az embernek nem elég elhatároznia, hogy útnak indul, és saját kalandot keres magának. Olykor nem elég a lázadás, mert hiába ostorozzuk az önsajnálatban cseppet sem lubickoló önmagunkat, ha az akadályt nem a lelkünk emelte elénk, hanem a csapdáért a gaz testünk felelős.

weheartit.jpgKép forrása: We Heart It

Természetes mechanizmus néha olyan ingoványos, dermesztő talajra lépni, ami az önismeret nem éppen mézes-mázas részének enged teret. Nem könnyíti meg járásunkat a rohanó technika, nem is kell messzire mennünk, avagy kattintanunk, hiszen a közösségi média, mint Facebook, vagy Instagram például puszta jó indulatból passzolgat nekünk szebbnél-szebb utalásokat, cikkek, fotók formájában. Azt hajlamos éreztetni velünk, hogy más többre képes, jobb élete van, könnyebb reggelei, és magasztos céljai, a sajátunk meg gyakorlatilag nem csinál mást, csak az arcunkba röhög. Elfuserált, sarokban gubbasztó kis porszem, aminek érezhetjük magunkat, szemlélve a világot annak pereméről. Biztos így van?

Ha autoimmun beteg vagy, a küzdelem sosem szunnyad, nem állandósul, és cseppet sem válik kiszámíthatóvá. Soha, és ezt tudjuk mindannyian. Osszuk meg akár egy vagy több betegséggel - mondjuk ki, haverral - az ágyunkat, alattomos hálótárs mind. Lehet az egyik nap energiától telve, vidáman járja el táncát az óra mutatója, míg a következő pillanatban már összeroskad, és nem képes egyébre, mint lélegezni. Lehet, hogy a fájdalom kopogtat végtagjainkon, bőrünkön, kegyetlenül fekvésre ítélve, és megeshet, hogy tehetünk úgy, mintha egészségesek lennénk.

Vajon mindenki látja az előző bekezdésnek azt a csodáját, amit én? Kalandot keresni nem mindig azt jelenti, hogy rávesszük magunkat egy bungee jumpingra,  elkezdünk tűzzsonglőrködni, utazgatni, vagy csak szimplán úgy döntünk, világgá megyünk. Kihívást kereshetünk, és csak egyetlen dolog fontos: magunkhoz mérten! Képesek vagyunk csodás, egyedi, különleges dolgokra ágyból fekve, kerekesszékben ülve, mankóval vagy anélkül, bármilyen állapotban. Feladatunk a csodát, amit keresünk, megtalálni önmagunkban, hogy aztán együtt keressük meg a saját kalandunkat.

ipiccy-design.jpg

 

 

 

U.i.: Ha kíváncsi vagy legutóbbi kalandom célpontjára, kattints ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoimmun.blog.hu/api/trackback/id/tr7912974094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása