A határaim én vagyok.

A haverok és én

Utolsó kommentek:

roxana7 2019.04.21. 14:40:25

Scelodermaval kapcsolstban nagyon hàlàs lennèk,ha gelvenned velem a kapcsolatot
Facebokon Katalin Dudàs Tiszaeszlár vagy emailen dudaskata1968@gmail.com email cìmen
Elõre is hálàsan megköszönöm

Bejegyzés: Boldogságról blogolok

Timea Csete 2019.02.08. 08:42:42

Csak egy szó
Köszönöm

Bejegyzés: Barátok, akik elhagynak

Pedi Mani 2019.01.16. 17:42:35

Szia! Nekem "csak" a csuklóim és a teljes lábszáram volt tele lichen ruben planussal. A háziorvos gombára kezelt, mivel nem javult, léptem. Majd egy hónapig tartott, míg bőrgyógyászhoz magánrendelésre bejutottam, kapásból mondta a diagnózist, hogy autoimmun betegség, kiírt egy csomó labort, góckutatást. (Ez utóbbi olyan nevetségesen nulla volt, hogy szégyelheti magát minden szakorvos.) Kaptam kenőcsöt, amitől legalább nem viszketett, de más semmi. Egy véletlen terelt az AIP táplálkozás útjára. Két hónapon belül elhalványodtak, többnyire megszűntek a pöttyeim. Elkészíttettem az étel-intolerancia vizsgálatot, van jópár olyan AIP-ban nem tiltott étel, amire a szervezetem ugrik. Mindezt azért írtam, lehet, Neked is segítene a szigorú diéta, az ellenséges ételek felkutatása.

Bejegyzés: Hétköznap mögé bújva (1.rész)

csakférfi 2019.01.08. 19:13:25

@axolotl77:
Sértés???

" 2018.08.29. 10:39:11
@axolotl77:
Anyám 15 évesen ment férjhez apámhoz.
41-ben született anyám....a nővérem 57-ben....én 66-ban.69-ben elváltak.akkor 3 éves voltam és apámnak ítélt az akkori bíróság. Anya nélkül nőttem fel.
Miféle áldozatoról beszélsz?
A "sajnálatod" nem az érzelmi intelligencia jele. "

attól hogy valaki szül fiatalon...még nincs elveszve a karrierje.
Anyám most is él....hogy nem lett milliomos és világhírű szinésznő...énekes...divat diktátor...?
Amikor betedlett tavaly magunkhoz vettük...mikor meggyógyult...ujra otthonába engedtük hogy élje a saját életét.
felhívjuk..látogatjuk...beszélgetünk vele.
Ma 77 évesen nincs magányra utalva.Pedig egyedül él egy városban egy házban.
Mi ez ha nem karrier??
Hogy nem sajnáljuk?
Miért sajnálnánk?
Szeretjük!!
Erre TE

"Gúnyolódom? Igen, van akin gúnyolódom. Ez lehet, hogy szemétség. De amikor olyat látok, hogy az újszülött képébe fél méterről fújja közvetlenül a cigifüstöt "édes"anya, amikor 4 év alatt nem találkozok a kedves szülővel, mert arra nem méltat engem és a saját gyerekét, amikor a tanár viszi be a saját autóján a bedrogozott gyereket a kórházba a "édesék" helyett (stb, stb), akkor mindig megkérdezem, hogy hol van az egyén felelőssége. Lehet vég nélkül sajnálni az ostoba és meggondolatlan embereket. Csak sajnos közben elsikkadnak az olyan emberek problémái, akik nem problémások, hanem egyszerűen csak élik tisztességgel az életüket. "
..
axolotl77 2019.01.08. 17:41:57
@csakférfi: Most mit vársz? Szánom-bánom? Nem.
Kioktatásért cserébe kioktatást kaptál. Általánosításért általánosítást. Tudod, nem minden ember komálja, ha leírja ide (vagy akárhová) a véleményét, és cserébe leosztják, fantazmagóriákat gyártanak róla, hogy ő kiféle-miféle. Ugyanis mivel ezek nem igazak, innentől úgy élem meg, hogy hazugsággal vádolnak. Márpedig számomra ez az egyik legnagyobb sértés. "

Hmmmmm.....!!!

Bejegyzés: Szülés? Nem!

axolotl77 2019.01.08. 17:41:57

@csakférfi: Most mit vársz? Szánom-bánom? Nem.
Kioktatásért cserébe kioktatást kaptál. Általánosításért általánosítást. Tudod, nem minden ember komálja, ha leírja ide (vagy akárhová) a véleményét, és cserébe leosztják, fantazmagóriákat gyártanak róla, hogy ő kiféle-miféle. Ugyanis mivel ezek nem igazak, innentől úgy élem meg, hogy hazugsággal vádolnak. Márpedig számomra ez az egyik legnagyobb sértés.

Bejegyzés: Szülés? Nem!

axolotl77 2019.01.08. 17:29:44

@Valakiateleprol: A film jó, válasz nyista. Nem is vártam mást. Hisz pont erről írtam. És milyen igazam lett!

Bejegyzés: Szülés? Nem!

Zoltán Rádi 2019.01.08. 17:01:00

@csakférfi: A vita életünk fontos része. Úgy ismerünk meg más nézépontokat, véleményeket. Én ezért szerettem mindig vitázni. Persze nem veszekedni meg vagdalkozni, hanem kultúráltan vitázni.

Bejegyzés: Szülés? Nem!

csakférfi 2019.01.08. 16:26:49

@Zoltán Rádi:
Vita...vita....vita....
:)

" csakférfi 2018.08.28. 18:13:30
@Zoltán Rádi:
Értem!
Részemről nincs harag!
:) "
Mit sem változott a "társadalmi etikett" egy éve....vagy 100....éve?
:)

Bejegyzés: Szülés? Nem!

csakférfi 2019.01.08. 16:21:34

@Valakiateleprol:
"Simon Sinek brit/amerikai író és tanácsadó beszél az ún. Y-generáció problémáiról, akik valójában rossz nevelési stratégiák áldozatai. Ráadásul egy olyan világba születtek bele, ahol a közösségi háló és a mobiltelefon jelenti a kapcsolattartási lehetőségeket, miközben a fiatalok képtelenek igazán mély kapcsolatokat létrehozni. Emellett olyan nagyvállalati környezetbe kerülnek, miután végeznek az iskolával, amely csak a profitot nézi, sohasem a fiatalok hosszú távú érdekeit"

www.youtube.com/watch?v=h4EWxAaz0Fg

Bejegyzés: Szülés? Nem!

csakférfi 2019.01.08. 16:20:55

@axolotl77:
csúnyán kioktattál tavaly!
Most utána néztem.....

"Egyébként véleményem szerint te egy igen durván sérült ember vagy. Az ahogy itt lerohansz minden hozzászólót a kioktató véleményeddel, sértegeted az embert, és közben te hiányolod az érzelmi intelligenciát. Továbbszövöd az ember gondolatait egy saját kis világképet kialakítva. Olyanokat adsz az ember szájába amit nem mondott és nem gondolt. 1966-ban születtél? Nem tudom, van-e még esélye, hogy ilyen idősen segítsenek rajtad. Drukkolok neked. "

Ezt írtad.
Most is fenntartod??

Bejegyzés: Szülés? Nem!

Valakiateleprol 2019.01.07. 20:18:15

@axolotl77: mami elég annyi erről a ki kicsoda kérdésről:
www.youtube.com/watch?v=RAp7l_7yYJ4

Bejegyzés: Szülés? Nem!

axolotl77 2019.01.07. 07:47:35

@Valakiateleprol: Mami?! Ezt miből gondolod?
Amúgy meg szólásszabadság van. Még.
Meg különben is! Jó reggelt neked, így augusztus 27. után. Örülök, hogy felébredtél.
A tefélédtől szoktam megkérdezni, hogy te elárulod-e a vajon, hogy mi a szakmád. Mert ha igen, remek sztorikat tudok arról, hogy te miért vagy hitvány ember, hasonlóan a szakmád többi képviselőjéhez. De ilyenkor csak kussol minden megmondó ember.

Bejegyzés: Szülés? Nem!

Valakiateleprol 2019.01.05. 21:05:32

@axolotl77: te inkább ne okoskodj mami, a demagógusok is vastagon benne vannak abban hogy a mostani 30-as generáció ilyen reménytelenül sötét és elveszett, és a következő mostani iskolás generáció módszeres elhülyítéséről ne is beszéljünk.
az is mindent elmond hogy jó ideje ott tart a tanár képzés hogy aki hülye minden más szarhoz az oda még jó lesz és ha van türelme és bőr a seggén akkor jó eséllyel el si végzi, nem lehet elég inkompetens pálya alkalmatlan hogy eltanácsolják.
Magam is ismertem több olyat akire egy marék molylepkét se bíztam volna nem hogy egy gyereket. mégis megvolt a dipomája. De ha ezt nem is veszem bele hogy ennyi a dilettáns kényszer pályás agyzsugorító akkor is ott van a magyar közoktatás menthetetlenül elbaszott alap gondolata hogy a sok nyomorékot ne tanítsa meg semmire csak egy nagy rakás használhatatlan szar amit biflázzanak be és adják vissza mielőtt elfelejtik, és megszokják hogy egy hülye kérdésre egy hülye válasz a megfelelő. de kreativitást, élet menedzselést józan gondolkodást véletlen se nevel beléjük, honnan a picsából si tudna mikor maguk a nyomorult tanárok se tudnak úgy gondolkozni ahogy kéne?! :D

én egy dolognak örülök nagyon, hogy magam mögött tudhatom ezt az egész iskolásdit, elég volt mire bsc szakot kijártam, azóta el is felejtettem kb mindent és nem is hiányzott sose amit belém akartak sulykolni őszintén nem irigylem azokat akik most süllyednek bele a közoktatás bűzös mocsarába. már csak ezért se csinálnék gyereket ide hogy ezt ne kelljen átélnie.

Bejegyzés: Szülés? Nem!

Zoltán Rádi 2019.01.05. 20:54:24

@Valakiateleprol: igen, ahogy öregszem én is egyre jobban a nyugalomra vágyok. Az a ház, amit lefestettél kb a Paradicsomot jelentené, csak amig melózni kell, addig nem szivesen költözik ki az ember az isten háta mögé. De nyugdijas éveimre el tudnék képzelni valami olyasmit.
A külföldre költözéssel úgy vagyok, hogy amig nem nagyon muszáj, nem erőltetném. Azért csak ide születtem vagy mi. Ne nekem kelljen már lelépnem...
Meg kell hagyni, a váltott szak gyilkos dolog. Ha eddig nem próbáltad, most már semmiképpen se kezdd el.

Bejegyzés: Szülés? Nem!

Valakiateleprol 2019.01.05. 20:40:23

@Zoltán Rádi: ha mindenki élete ennek a szentháromságnak a vonalán forogna nem lenne tele a net ostoba femináci 30 felett is reménytelenül magukra maradt ostoba pesti lotyókkal akik versenyt sírna egymást túllicitálva mindenféle ostoba blogon hogy ki tudja a semmibe vonyítani az élete nyomorát

na meg a sok nihilista örök legényember. azért ez se ma indult, már a 80-as években is voltak akik maguktól rájöttek hogy ha nem nekik való ez a házas élet akkor nem kell azt erőltetni, elvégre ki a fasznak kéne hogy 3 műszak és a fasz kollegák baromságai mellé még otthon is legyen aki dirigálni akar és szívja az ember vérét egy kis potya pináért cserébe. Megmondták, ha már csak a dugás kell szedj fel egy elvált 40-est aztán járj fel hozzá amúgy mindenki élje a maga életét, hálás is lesz az ilyen hogy valaki még bökdösi igazi fasszal a csoffadt formátlan testét.

Azért nem irigyellek, én addig nem mennék el estizni míg bármi más van, legalább ne forgassák az ember időbeosztását, nem fehér embernek való az, még akkor is ha sok helyen nincs más lehetőség, és vannak szakmák ahol kimondottan csak 3 vagy 12 órás váltott műszak van. Én a helyedben rég leléptem volna innen, nem tudom te hogy hol laksz, de itthon nem fizetnék egy mocskos albira hogy a havi felét elvigye az emberhez méltatlan luk ahol lakik. Ha nincs mit hátra hagyni akkor menj míg van türelmed rá mert később ennyi se lesz, most szedd meg magad. Szerintem 3-4 év aztán megint leül a gazdaság, kicsit olcsóbbak lesznek a házak, addigra érdemes összeszedni amit lehet.
Nekem ugyan nincsenek nagy igényeim, egy 15 gurigás vidéki egyszobás kertesben is tökéletesen ellennék, lényeg hogy szomszéd ne legyen halló távon belül. Pl egy téliesített nyaraló vagy ilyesmi, tökéletes az magadra, igazi nyugalom szigete.

Bejegyzés: Szülés? Nem!

Zoltán Rádi 2019.01.05. 17:53:22

@Valakiateleprol: Érdekes, hogy régen engem sem érdekelt a vásárolgatás, csak annyit látja az ember a TV-ben meg olvassa a neten, látja a képeket, hogy emberek milyen luxusban élnek és ha nem is mindent, de azért kicsit többet szeretne. Mondjuk egy házat, kocsit meg egy 30 milla félretett pénzt nyugdijra. Még el is hittem, hogy ha melózok, meg spórolok, akkor akár meg is lehetnek ezek. 13 évvel később józanodtam ki. Rájöttem, hogy amennyivel többet tudok félretenni, annyival drágább lesz az élet is. Amikor elkezdtem spórolni akkor 15 milláért egész szép házt lehetett venni. Mostanra már inkább 30+ kellene...Persze közben az egészségem meg az életem szépen ráment a 3 és 4 műszakos munkarendekre.
Nem régen olvastam, hogy a legtöbben olyan anyagi körülmények között halnak meg, amibe születtek. Keveseknek sikerül kitörni. Gondoltam, akkor minek erőlködjek, maradok proli, de legalább élek közben. Nem luxusban, de azért régen is feltaláltam magam, most is fel fogom. Egy időre beszippantott a fogyasztói társadalom, de már elmúlt :)
Amúgy most olvasva a posztjaidat, örülök, hogy vannak hasonló gondolkodású emberek is az országban, már azt hittem velem van baj. Mindenki életea a gyerek meg a család körül forog, nekem meg nem, aztán kezdtem egyedül érezni magam :)

Bejegyzés: Szülés? Nem!

Valakiateleprol 2019.01.05. 17:49:43

@Ariete 11: látod ezzel a hozzászólásod a bizonyította be hogy te egy valóságtól totálisan elrugaszkodott súlyos debil elmeroggyant vagy te mondd már meg 35 éves koráig hogy a francba Tudna valaki eljutni egzisztenciálisan az elmúlt tíz tizenöt évet tekintve Magyarországon hogy megvan a kellő háttere a gyerekvállaláshoz most belegondolsz ha nem döglött ki egy nagyszülő a lakásból, és azt nem örökölte meg az unoka, akkor teljesen kizárt dolog hogy önálló lakása legyen, ha van akkor arra nagyon jelentős összegű törlesztőrészletet fizet mert hitelből vette, de Tételezzük fel hogy van az a mazoista nő aki 25 éves korában megismerkedik az adott emberrel, Főiskola után kiestek az iskolapadból pont a válság elejére és Úgy döntöttek hogy spórolnak addig míg saját lakás nem tudnak venni.
körülbelül mostanra jutottak volna el addig hogy közösen fele fele arányban ki tudjanak fizetni egy 18 milliós panellakást, HA mind a ketten Fejenként egy millió forintot el tudtak tenni 10 évig hangya szorgalommal, miközben gyakorlatilag az összes pénzüket amit bírtak megspórolták de nem utaztak évekig sehova, nem vettek semmiféle luxus cikket, nem szórakoztak nem éltek.
De ez is csak úgy működik ha nem volt az elmúlt 10 évben egyéb olyan se amikor kiestek a munkából, de majdnem biztos hogy a tíz év alatt minimum egy évet nem dolgoztak, mert rengeteg ember tartós munkanélküli volt a válság alatt.
Na most akkor gyerünk öreg, vázold föl 35 éves korodig te hogyan teremtesz megfelelő hátteret egzisztenciát a gyermekvállaláshoz?
mindezt úgy hogy a rosszabb eseteket, pl a válást vagy az egészségügyi körülményeket még bele se vetted.
Nem arról híresek a magyar nők hogy ilyen kitartásuk és szorgalmuk legyen ám arra az egy életre ami jutott nekik hogy mindent annak az egy embernek akihez hozzá mentek, és annak a gyerekének rendeljenek alá akit meg szültek!

Bejegyzés: Szülés? Nem!

Valakiateleprol 2019.01.05. 17:31:21

@Zoltán Rádi: De jó neked, Nekem például sose volt fogyasztási lázam én a minimális szükséges kiadáson kívül az összeset eltettem, az egyetlen egy luxuscikk amihez ragaszkodom az az autó, szimplán azért mert rettentően meg tudja könnyíteni az ember dolgát és egy csomó helyre egyszerűen nem tudsz nélküle eljutni, másrészt meg a tömegközlekedés is van már olyan drága mint egy minimális autót fenntartani. Márpedig manapság nem egy bonyolult dolog pár százezer forintért használható Kocsit venni.
De tényleg damoklész kardja egy nőt a hátadra venni aki gyereket szül neked, Az embernek folyamatosan benne van a pakliban hogy lelép, beborítja az egész közös életet és akkor megy a szar cunami az ember feje fölött ami elől még elfutni sem tudsz.

Szerencsés esetben, ha egyáltalán Megházasodsz már van egy saját lakásod a te neveden amit nem tud elvenni tőled az exnej, saját jövedelmed van amihez legfeljebb csak az állam tud hozzányúlni ha a gyerektartást nem fizeted.
De ha egyedül vagy egy 30 négyzetméteres lakásban vagy egyszobás házban Igazándiból 80000 Ft ból ki tudod köhögni a kaját és a rezsit, az összes többi amit találsz akár megtakarításba is mehet.

És pontosan így van, hatalmas felelősségtől spóroltad meg magadat pusztán azért mert józan gondolkodású ember belátja, hogy ő akarja És tudja e vállalni Húsz évig a felelősséget valaki miatt, akit nem lehet utána már visszacsinálni, vagy odaadni valakinek, hogy Bocs meggondoltam magamat mégsem kell.
volt nem egy olyan barátnő féleség eddig aki előző kapcsolatból pár éves gyerekkel egyedül erőlködött. Mindegyik kivétel nélkül meg mondta hogy nem gondolta volna hogy egyedül ilyen nehéz gyereket nevelni és már mai fejjel kétszer is meg gondolná hogy bele ugorjon e!

Szóval El is érkeztünk addig a pontig amikor kijelenthetjük hogy van egy csomó olyan nő aki ugyanúgy alkalmatlan lenne a gyerekvállalásra, de nem egészségügyi okokból hanem szimplán mert olyan elbaszott élete van amilyen, de az ilyenek jellemzően ezt a dolgot nem látják be és csak azért is szülnek egy újabb szerencsétlen nyomorultat ebbe elbaszot országba, akinek aztán már az elejétől meg van pecsételve az élete.
mert egy nélkülözés lesz a gyerekkora valószínűleg Otthonról nem fog a csóró, műveletlen anyja mellől túl sok motivációt sem kapni, így aztán nem valószínű hogy maszek nőgyógyász vagy túlfizetett programozó lesz mire felnő.
Hajrá termeltünk Magyarországnak még egy lecsúszott rabszolgát aki majd hitelből él!

Bejegyzés: Szülés? Nem!

Valakiateleprol 2019.01.05. 17:19:22

@Ariete 11: ez esetben kurvára örül mindenki, hogy nem az ilyen öntudatoskodó buzgómócsing Turbómagyarokon múlik, hogy bevezetnek egy ilyen képtelenséget, hogy gyerek adó vagy sem.
egyrészt kurva könnyen meg tudná kerülni bárki ezt a kérdést, egyszerűen fogja És kimegy a picsába innen a maradék is. Elvégre nem tartja Itt se család se gyerek.
Aztán az az adóbevétel is kiesik amit addig azok megtermeltek másrészről pedig valószínűleg sokan számítanak arra hogy egyáltalán nem lesz nyugdíjuk, így Valamilyen formában az aktív évek alatt spórolt ahogy tudott, tehát nyugodtan lehet csökkentett nyugdíjat adni annak akinek nem volt gyereke, pont le fogja mindegyik szarni, mert a maradék is talált pénz.
Elvégre jellemzően meg van takarítva annyi amiből ő bőven tud öreg korára költeni.

Bejegyzés: Szülés? Nem!

Zoltán Rádi 2019.01.05. 16:28:47

@Valakiateleprol: Tökéletesen összefoglaltad, hogy miért nincs szükségem családra és gyerekre. Amig egyedül vagyok, minimális a zsarolási potenciál, mert ha nem eszek, max én nem eszek, nem kell még egy gyerek miatt is aggódnom. Nem kell egy halom pénz az iskolára, ruhákra meg még ki tudja mi mindenre, ha akarom minimálisra le tudom szoritani a kiadásaimat. Ha végképp elszaródna itthon a helyzet, akkor meg gond felveszem a hátizsákom és elindulok nyugatabbra.
Mostanra sikerült a fogyasztási lázat is leküzdenem (eléggé rajta voltam a témán egy ideig), szóval alig kell pénz a lakhatáson meg a kaján kivül. Jó érzés, amikor megszűnik a nyomás :)

Bejegyzés: Szülés? Nem!