A határaim én vagyok.

Autoimmun blog

Autoimmun blog

5 inspiráló híresség

Híres betegek

2019. január 22. - JBrigó

Nem könnyű egy-egy betegséggel osztozni életünkön, főleg akkor, ha az egész szinte a nyilvánosság előtt zajlik. Ez utóbbit viszont voltak, akik kihasználták, és megosztották haverjuk történetét, harcukat vele, hogy segíthessenek betegtársaiknak.

1. Sarah Hyland

 

sarah-hyland.jpgKép forrása: (link)

A Modern Család című sorozatból ismert színésznő vese dysplasiával küzd, melynek következtében 2012-ben vese transzplantáción kellett átesnie. Sarah elárulta, hogy a vesét szintén színész édesapjától, Edward James Hylandtől kapta.

A család mindig ott van, ha szükség van rá, nem számít semmi. Az apám adott egy vesét! Ilyenkor tényleg rájössz, ki az, aki számít, és milyen barátaid vannak. Elképesztő volt ez az egész, felnyitotta a szemem, kire számíthatok, és kire nem.

Mit tanácsolna a színésznő azoknak, akik szintén valamilyen vesét érintő betegségtől szenvednek?

Ne feledjétek, hogy nem vagytok egyedül! Még akkor sem, ha úgy tűnik sokszor, és ha azt kérditek magatoktól 'Miért én?' nos, miért ne? Ez tett azzá az emberré, aki vagy ma.

2. Zooey Deschanel

 

zooey-t.jpgKép forrása: (link)

A Séta a múltba vagy a Férjhez mész, mert azt mondtam című filmekből is ismert Mandy Moorehoz hasonlóan Zooey Deschanel is a gluténérzékenyek táborát erősíti. Zooey több tünetével is küzdött, de kezdetben az orvosa nem vette őket komolyan. idővel elkezdték tudatosan figyelni a tünetek okait, majd idővel rájöttek, hogy a glutén okozza őket. Miután a színésznő visszament orvosához, diagnosztizálásra is került nála a betegség.

A diagnózis felállításához szükséges idő általánosan 13 évre becsülhető, mivel sok tünetét tévesen az IBS-nek tulajdonítanak vagy a rohanó, stresszes életnek. Esetemben körülbelül 20 évről beszélhetünk, hiszen több tünettel már egész fiatal koromtól kezdve küzdök.

3. Selena Gomez

 

selena-gomez1.jpgKép forrása: (link)

Selena Gomez a diagnosztizálásától kezdve vállalta betegségét, a lupuszt, melynek következtében vese transzplantáción kellett átesnie. Ő veséjét barátnőjének, Francia Raisanak köszönheti.

Csak remélni tudom, hogy segíteni tudunk valakinek. Nem hiszem, hogy könnyű volt az, amin keresztül mentünk vagy vicc lett volna. Csak remélem, hogy arra inspiráljuk az embereket, hogy érezzék jól magukat, és tudják, vannak még jó emberek a világon.

4. Sasha Pieterse

 

fb-sasha-pieterse.jpgKép forrása: (link)

A Hazug csajok társasága sorozatból ismert Sasha a PCOS, azaz a Policisztás ovárium szindrómával állt ki a nagyvilág elé. Miután a betegség következtében meghízott, több bántó kommentet is kapott rajongóitól. Reméli, segíthet informálni az embereket a betegségről, és segítheti azokat, akik ugyancsak ezzel küzdenek.

Azt szeretném, ha az emberekben tudatosulna a betegség, hiszen rengetegen élhetnek vele, és még csak nem is tudnak róla. Nem tudhatják, hogy ha nincs időben diagnosztizálva, elkapva a betegség, akkor a későbbiekben petefészek rákhoz vezethet. Sok esetben ez elkerülhető, így nagyon fontos számomra, hogy megosszam ezt az emberekkel.

5. Winnie Harlow

 

winnie-harlow-gq-6sep17_getty_v.jpgKép forrása: (link)

Winnie Harlow egy szupermodell, aki karrierjét a 2014-es Topmodell leszeknek köszönheti, és nem mellesleg vitiligoval él együtt, 4 éves kora óta. Miután foltjai miatt gyötörték, mentális betegséggel küzdött, sőt öngyilkosságot is tervezett, de ennek ellenére törekedett a sikerre, és most világhírű modell.

Az igazi különbség nem a bőröm, hanem az a tény, hogy szépségem nem mások véleményétől függ. Szép vagyok, mert tisztában vagyok ezzel. Ünnepeld egyedi szépséged ma és minden nap. - írja az Instagramon.

 

Bárhol kövessétek is az oldalt, mindenhol találkozhattok a számomra legfontosabb mankóval, még pedig az apró inspirációk, csodák tudatos kutatásával. Ez a sorozat sem létezik másért! Keressük, és találjuk meg a betűrengetegből kiszűrődő segítséget, ami motiválhat, támaszt nyújthat nekünk.

sign2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autoimmun.blog.hu/api/trackback/id/tr7414581388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása