A határaim én vagyok.

Autoimmun blog

Autoimmun blog

Gyógyító kedvenceink

Állatságok

2017. április 01. - JBrigó

Az ember és az állat közötti kapcsolat több ezer évre nyúlik vissza, ugyanakkor házi kedvenceink gyógyító szerepe új keletű felfedezésnek számít. Mérsékelik a vérnyomást, a koleszterinszintet, csökkentik a stresszt, szerepük van a szív - és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás megelőzésében, lelki gyógyulást hoznak (pl. depresszió esetében), gyermekeinket pedig felelősségre taníthatják.

eef6ebb81d7565e5e94f4db24235918e.jpg
Kép forrása: Pinterest

A kutya, mint az ember legjobb barátja ismert. Szóra bírnak némaságba takarózott, traumát átélt gyermekeket, megtalálják a lavina áldozatait, kiszabadítják a földrengés túlélőit, és hű társaink magányos mindennapjaink során. Akaratuk ellenére is kényszeríthetnek választás elé minket, hiszen a róluk való gondoskodás hajthatja "gépezetünket" előre, míg végül képtelenné válunk elhagyni magunkat.
Annak ellenére, hogy a macska dorombolása a kutatók szerint nem más, mint kommunikáció anya és kölyke között, egy szőrgombócba csomagolt ajándék, hiszen gyógyító, nyugtató erővel bír állat és gazdája számára egyaránt.
Kedvenceink simogatása, önzetlen, bélyegek nélküli szeretete, ragaszkodása minden beteg mankója lehet.



edd0ce335673b541d186a924561fef73.jpg
Kép forrása: Pinterest


Hihetetlen? Mesébe illő szavak? Április hónapban célom eloszlatni a rózsaszín felhőt, és valós történetek - saját és autoimmun beteg csoporttársaim - segítségével alátámasztani a fentieket.

Cikk ajánlásom a témában ide kattintva olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://autoimmun.blog.hu/api/trackback/id/tr3512376309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása