A határaim én vagyok.

Autoimmun blog

Autoimmun blog

Jamba Hungary - híd az egyenlőséghez

2021. november 10. - Brigi P.

Mostanában sokszor láthattátok A haverok és én Facebook oldalán, hogy gyakran osztom meg a Jamba Hungary tevékenységeit. Emiatt is gondoltam azt, hogy ideje lenne kicsit jobban megismernetek, hogy pontosan miért is teszem ezt. Ha nem bánjátok, sokszor fogok pontosan idézni, mert vannak olyan definíciók, dolgok, amiket saját szavakkal nehezebb lényegében megragadni és lehet, hogy hiányozna a megfelelő precizitás. Illetve, azt is szeretném leszögezni, hogy mindennemű forrást meg fogok osztani, de minden rendelkezésemre álló konkrétumot a Jambás lányok, Sári és Zsófi bocsájtottak rendelkezésemre. :)

 jamba_forgatas_20210715_13.jpg

Szóval, vágjunk bele!
A Jamba egy nemzetközi társadalmi vállalkozás, mely egyszerre biztosít képzéseket és karrierfejlesztési lehetőséget fogyatékossággal élő emberek számára, valamint inklúziót elősegítő szolgáltatásokat, tanácsadást és képzésfejlesztési lehetőséget kínál nyitott munkáltatók részére. Ezekhez kapcsolódóan társadalmi szemléletet formál kommunikációs kampányokon keresztül, hogy új tartalommal töltse meg a fogyatékossággal élő emberekről alkotott képet.
Gondolom előfordult már néhányótokkal, hogy bizonyos Haverjaitok miatt hátrányból indultok akár a munkakeresés, akár a társadalomba való beilleszkedés terén. Az előbbi többek között azért is fordulhat elő, mert nincs átfedés a fogyatékossággal élő emberek és a munkaerőpiac elvárásai között. A Jamba többek között ezt a szakadékot igyekszik egy szó szerinti híddal kiküszöbölni, amit különböző módszerekkel csinálnak.

Például:

- Akadálymentes, magas minőségű képzéseket kínálnak fogyatékossággal élő fiataloknak, melyek igazodnak a piaci elvárásokhoz.
Ezeket láthattátok A haverok és én Facebook oldalán is. Én is vettem már részt hasonló tréningen (hogyan kommunikáljak magamról más embereknek, vagy épp egy állásinterjún, miközben egy elég drasztikus Haverral élem az életemet), és sokat dobott az önbizalmamon, más kontextusban szemlélem magamat azóta.
- Támogatják a munkáltatókat egyéni igényeik mentén fejlesztésekkel, tréningekkel, tanácsadással, akadálymentesítésben, csapatépítésen keresztül formálják a szemléletet.
A Jambának nem célja, hogy vagy csak a Haverral élő emberek, vagy a munkáltatók buksiját simogassa, míg a másikat hagyja egyhelyben toporogni. Empowerment szemléletet vallanak, ami azt jelenti, hogy nem csinálnak semmit sem helyetted, vagy épp a potenciális munkahelyed helyett. Mindkettőtöket támogatnak, amiben szükséges, hogy gördülékenyen tudjatok együttműködni hosszútávon.

Természetesen, manapság ami nem jelenik meg a közösségi médiában, az meg sem történt. A Jamba arra is törekszik, hogy a saját és az általuk támogatott cégek, emberek sikereit is terjessze, pozitív példákat sorakoztasson, hogy igenis van megoldás bizonyos problémákra, csak jól kell kezelni őket.
A Facebook, vagy Instagram oldalukon is nyomon tudjátok követni a tevékenységeiket, sőt, időnként általam is, mivel egyike vagyok az önkénteseiknek, akik szintén arra törekszenek, hogy különböző kontextusokban segítsék a fejlődést, a kommunikációt (a Jambáét és a Jambásokét), hogy egy elfogadóbb társadalom felé kormányozzuk az életet.

A bejegyzés során el-elejtettem néhány kapcsolódó linket, ahol további információkat találhattok a Jambáról, a munkájukról, misszióikról még bővebben, illetve a team-ről is, akiknek a tevékenysége hiánypótló a társadalmi fenttarthatóság szempontjából. :)

Ha te is állást keresel vagy érdekelnek a képzések, itt tudsz regisztrálni, s utána már téged is meg fognak találni az ajánlatok, lehetőségek, amiket kínál a Jamba.
Nem utolsó sorban pedig, ha megtetszett a misszió, ha van valami, amivel tudsz és szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy egy elfogadóbb társadalmat alakítsunk ki, vár a csapat önkéntesként is sok szeretettel! :)

 

 

brigitta_sign.png

A bejegyzés trackback címe:

https://autoimmun.blog.hu/api/trackback/id/tr4116751582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása