A határaim én vagyok.

Autoimmun blog

Autoimmun blog

Lady Gaga

Híres betegek

2018. május 27. - JBrigó

Öt évvel ezelőtt tört meg a csend. Egészen addig egy ultravagány, gyönyörű, és erős énekesnőt láthattunk, ő Lady Gaga. Turnéja során kényszerült lemondani több koncertet, melynek oka betegsége, a fibromyalgia volt.

lady_gaga_main_grade_6400_v5.jpgKép forrása: simplecore.intel.com

Van, akit zenéje, esetleg épp extrém stílusa ragad meg, de előfordulhat, hogy mindez távol áll tőlünk. Bárhogy vélekedjünk is róla, kitartásával, tenni akarásával mindannyiónk számára szolgálhat példával. Őszintén szólva az első gondolatom - mint talán sokaknak - az volt, amikor róla, és az ő "haverjáról" olvastam, hogy mennyivel könnyebb dolga lehet, amikor a tünetek enyhítéséről, új kezelési módok felkutatásáról van szó, hiszen lássuk be, az anyagi feltételei adottak a küzdelemhez. Amiért megfogott ez az egész sztori vele kapcsolatban, az őszintesége.

"Segíteni szeretnék, felhívni a figyelmet a tudatosságra, és összehozni azokat, akik ugyanebben szenvednek. Imádkozom, hogy egyre több, és több ember jöjjön elő, hogy mi mindannyian megoszthassuk mi az, ami segít vagy éppen árt, és így segítsünk egymásnak."

Azt hiszem ez a segíteni akarás is hozzájárult ahhoz, hogy Lady Gaga elkészítse a Five Foot Two című dokumentumfilmjét, amely a nő hétköznapjait mutatja be. A filmben nem rejti véka alá a betegségét, annak kínzó mivoltát, láthatjuk benne érzelmi hullámvölgyeit, amely amellett, hogy valóságossá teszi a fibromyalgiát, hétköznapivá alkotja szemünkben az énekesnőt is. Olyannyira igazzá válhat, akár rajongunk érte, akár nem, hogy talán megértjük a betegség minkét arcát. Azt, amikor tündököl gazdája, hiszen megannyi autoimmun betegséghez hasonlóan a fibromyalgia sem láttatja betegnek az embert, és van a másik oldala, amikor a tünetek kínozzák egész testét, komoly szenvedésbe taszítva.

Lady Gaga üzenete mindenki számára erővel kell, hogy bírjon. Össze kell tartanunk, segítve egymást, türelemmel, szeretettel, megértéssel, akár a betegek, akár az egészségesek csoportjába tartozzunk.

sign2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autoimmun.blog.hu/api/trackback/id/tr1814005380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása