A határaim én vagyok.

Autoimmun blog

Autoimmun blog

3 ok a jóga mellett

Az én mércém

2018. január 29. - JBrigó

Amikor belevágtam a jógába, pontosabban elhatároztam, hogy rendszeresen találkozom vele, a havi két alkalmat tűztem ki célul. Az ember - főleg én - hajlamos a halogatásra, így a tervezéssel remek módon tudom ezt kiszorítani a hátrányaimat tartalmazó repertoárból. Viszont úgy alakult, hogy minden porcikám jógáért kiáltott, felrúgva a magam állította szabályt, miszerint kéthetente nyújtózok. Egy szó, mint száz, az első alkalom után egy héttel már ismét mozgáson kaptam magam!

Kép forrása: Pinterest

Őszintén szólva hajlamos vagyok elbátortalanodni, hiszen a korábbi tapasztalataim szerint az edzésért komoly árat fizettem, mindig, így nehezen vetkőzöm le a félelmem. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a jógaóra után nincs szükségem pihenésre, de nem mindegy, hogy ez jóleső fáradtság, és teljes akku töltöttséget eredményez, vagy brutális rosszullétet, fájdalmat, mozgásképtelenséget, méghozzá napokra. Szerencsére az eddigi tapasztalataim alapján az első verzió. Nagyon fontos a magunknak szentelt idő, így én azt a napot szánom erre, megmásíthatatlanul! A reggeli óra után a nap hátralevő része a lelkemé, élvezem a jóga jótékony hatását, és hagyom, hogy TÉNYLEG élvezzem is azt! Pihenek, pihenek, és pihenek! Mi a következménye az én esetemben? Fokozatosan enyhül a hátfájásom, a munkahelyi stresszt pont annyira viselem jobban, hogy ne okozzon testi tüneteket. Nyugodtabb vagyok, nemes egyszerűséggel. A kiradírozott, halvány önbizalmamat elkezdte újra felskiccelni, és szeretném hinni, hogy több energiával is megtold.

Viszont egy óra előtti reggel arra ébredtem, hogy valami nincs rendben, és a tünetek arra utaltak, ébredezik bennem a napokban igen nagy népszerűségre szert tevő vírus. Talán képes lettem volna mozogni, talán nem, de ez az a pont volt, amikor döntenem kellett. Hétfőn kezdtem az értágító infúziót, addig kaptam haladékot a gyógyulásra, amire két napom volt. Ezért az óra lemondása mellett döntöttem, és a napot a kúrálásomra fordítottam, gyógyszerek nélkül! Jó döntés volt? Nem tudom, a hangsúly ebben az esetben a testemen volt. A haverok hozta megváltozott helyzetem megtanított arra, hogy figyeljek minden egyes rezdülésére. Sajnálom, hogy korábban ezt a képességet nem tudtam elsajátítani.

Fontos hozzávaló a tökéletes mozgáshoz a kellő személyiségjegyekkel felruházott tanár, ami adott az esetemben. Mivel ez a mozgásforma pedig otthon is művelhető, a kihagyott alkalmat otthon is pótolhattam, annyira, amennyire tudtam. Még mindig ámulatba ejt, hogy a testem sanyargatása helyett, igényeit szem előtt tartva kell ezt tennem, annyira, amennyire akarja, nem annyira, amennyire a határait feszegetve bírja. Óriási különbség!

Miért ajánlom a jóga elkezdését?

  1. Könnyen szerzett, fejlődő önbizalmat hozhat
  2. Tudatos törődést jelenthet testünknek, lelkünknek
  3. Otthon is könnyedén gyakorolható

Elárulok még egy titkot! Szerveink hatékony működéséhez is hozzájárulhat, mint például beleink vagy épp a pajzsmirigyünk. Ha lemaradtál az első randevúmról a jógával, itt olvashatod el.

sign.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autoimmun.blog.hu/api/trackback/id/tr1213598931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.01.30. 12:08:36

4. dagadtaknak is azt az illúziót adja, hogy sportolnak

Jurancsik Eszter 2018.08.11. 10:09:34

@: illúzió? Én 21 kilót fogytam jógával.
süti beállítások módosítása