A határaim én vagyok.

Autoimmun blog

Autoimmun blog

Akkermann Ferencné Rita, edző (Székesfehérvár)

Segítő Pont bemutatkozó

2018. október 08. - JBrigó

Amikor Csillával beszélgetni kezdtünk, és ötletelni erről az egészről, már akkor is bíztam abban, hogy többféle lehetőséghez juttatjuk majd az autoimmun betegeket. Azt szeretném, ha nemcsak a csatlakozó szakemberek száma növekedne, hanem színes palettát is mutathassanak.
Nagy örömömre szolgál éppen ezért, hogy ezúttal a mozgás, a sport oldalát megtámogatva mutathatom be új csatlakozónkat Ritát, aki rekreációs mozgásprogramot kínál kedvezményes áron, a blogon keresztül hozzá fordulóknak.

39075630_966467726887969_3673682572778405888_n.jpgAkkermann Ferencné Rita

Milyen szolgáltatást tudsz nyújtani, melyből/melyekből tudsz kedvezményt biztosítani?

Rekreációs mozgásprogram. Funkcionális tréning és klasszikus aerobic elemeit összekapcsolva teljes test átmozgatás. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem gyógytorna, nem rehabilitáció, viszont azt követően az elért fizikai-fittségi állapot megőrzésére, javítására is alkalmas. Csoportos edzések, de személyre szabott edzések is elérhetőek, időpontegyeztetéssel. Emellett rendszeresen konzultálok diplomás gyógytornásszal, gyógymasszőrrel.
 

Mekkora kedvezményt ajánlasz fel a hozzád forduló autoimmun betegeknek?

Minden nálam elérhető szolgáltatásból 10 %-ot.

Kérlek oszd meg a szakmai tapasztalataidat, esetleges céljaidat!

8 év magyar néptánc oktatás, 3 év testnevelés tanítás általános iskolában. 
7 év aerob kondicionáló tréning tartása sportmúlttal nem rendelkező felnőtteknek, illetve 30 év hobbi futás, kocogás, tánc, aerobic saját aktív tapasztalata előzte meg a szakmai tudással történő kiegészítést. A versenysport soha nem inspirált, maradjon az a különleges tehetségek lehetősége.
CÉLOM: A tömegsport legyen mindenki számára elérhető, saját kompetenciájának megtapasztalására alkalmas kínálattal bíró. Egy szegmens képviseletére törekszem, a középkorosztály , illetve  aki már gyűjtött némi súlyfelesleget, aki az iskolai évei alatt letudta a mozgást, ülőmunkát végez, és egyrészt már igénye, lehetősége kialakulóban a rendszeres testmozgásra, másrészt a mozgásszegény életmód egyéb hátrányos következményeivel is szembesült már.
Nyilván nem fitneszmodellképző a mi kis sportcsapatunk, viszont nagyon fontos az elfogadó, befogadó, támogató attitűd. Hiszem, ha jól érzed magad lélekben is, akkor a tested is többre képes. Nem szoktam ígérni hangzatokat, például, hogy lefogyasztlak, 20 kg-t két hónap alatt, mert az nem is lenne az egészséges életmód része. Amit bátran ki merek már jelenteni, hogy aki csatlakozott, nem bánta meg.
Visszajelzésekből tudom: (vendégek mondták )
  • visszatért az életkedvem
  • végre egy nekem való társaság
  • jó, hogy nincs tömegnyomor
  • a zene nem ordító
  • jobb az általános közérzetem
  • már nem  fáj a hátam
  • jobban alszom,mióta rendszeresen csinálom a tanult gyakorlatokat 
  • vékonyabb lett a derekam
  • le tudok hajolni bekötni a cipőfűzőmet
  • kevesebbet ugrál a pulzusom

Kik, milyen betegséggel, problémákkal fordulhatnak hozzád elsősorban?

Elsősorban ülőmunkát végző, középkorú, teltebb testalkatú hölgyek a célcsoport. Gerincbántalmak, nyak-, hát-, derékfájás nem akadály! Ízületi kopások, beszűkült mozgástartomány, magas pulzus, magas vérnyomás sem, de szakorvosi ajánlás ez esetekben szükséges! Kezelt magas vérnyomás, magas pulzus, diabétesz esetén is javasolt a háziorvost megkérdezni.

Van bármilyen egyéb információ, amit fontosnak tartasz, és megosztanád?

Amit a szakorvosnak érdemes elmondani, a rekreáció tartalma.
Egy alkalom 60 perces. 10-15 perc bemelegítés minden ízület bemozgatása, nagyobb izomcsoportok dinamikus nyújtása. 20-25 perc alacsony, közepes intenzitású kardio mozgás, majd 10-15 perc saját testsúlyos erősítő, egyensúly javító gyakorlatok, majd végül  5-10 perces statikus nyújtással, relaxációval zárva. 
Emellett jöjjön bátran ,aki régóta nem mozgott semmit, berozsdásodtak az izmai, ízületei, érzi a szükségét, vagy tudatosan készül életmódot váltani egy egészségesebb irányba. A fokozatosság és rendszeresség elve mentén lassan, de biztosan, támogatottan tud haladni a saját kitűzött céljai felé.
sp_l2.jpg

Rita jelenleg Székesfehérváron, a Prohászka utca 14. szám alatt elérhető. Emellett bővebb információ az
órák árairól, időpontjairól weboldalán található a www.ritafolkaerobic.atw.hu webcímen.

Ha nyomonkövetitek a Segítő Pont alakulását a blogon, észrevehettétek, hogy folyamatosan bővül
a csatlakozók listája. Ezt a névsort a weboldalon, ide kattintva lehet megtekinteni.

Élnél a lehetőséggel? Esetleg szakemberként csatlakoznál? Kérdésed van?

Írj e-mailt az alábbi elérhetőségre:
segitopont@ahaverokesen.hu

sign2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://autoimmun.blog.hu/api/trackback/id/tr1314278397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása