A határaim én vagyok.

Autoimmun blog

Autoimmun blog

Top 5 ajándékötlet egy anti-karácsonyozónak

2019. december 08. - JBrigó

nemannyirakaracsonymaniasnakajandek.jpg

Íratlan törvényszerűsége az életnek, hogy mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse/barátja/rokona, akit soha nem kebelezett be a karácsony ünnepének szelleme. Aki falnak megy a karácsonyi zenéktől – pláne, ha már ősszel hallja –, aki elkapcsolja a tv-t, ha karácsonyi filmet lát – különösen nyáron – és szájhuzogatva vagy egyáltalán nem díszíti az otthonát, járja a boltokat ajándék után kutatva a vele ellentétben, karácsony őrült környezetének.

És ha nem Te vagy a környezetedben ez az ember, akkor egyértelmű, hogy nem maradhat el az ő megajándékozása sem karácsonykor… Hiszen az ajándékozás szoros szimbiózisba került az évek előrehaladtával ezzel az ünneppel, plusz, hátha egy is cinkos szivatás is társul, az anti-karácsonyos személy ellen.
Bevallom őszintén, hogy nekem nincsen ilyen nagyon ünnep-ellenes ismerősöm, sőt, attól függetlenül, hogy én magam sem vagyok az az átszellemülő típus, még szeretek ajándékot kapni (és adni is, még ha ez nehezebb is évről-évre), nézni az ablakokban az ünnepi fényeket, és ebben az időszakban a karácsonyi filmeket is jó nézni, hiába ismételték már rongyosra őket az előző években.

Szóval, nézzük, mit adhatunk egy olyan embernek, aki hidegrázást kap a karácsonytól, és a vele járóitól?

  • ronda, karácsonyi pulcsit. Létezik ennél nagyobb szivatás??? Karácsonyi is, és még csúnya is. Ráadásul az átadásakor meg kell hagynunk a delikvensnek, hogy jövőre, vagy az adott évben, az ünnepek alatt tartandó összejövetelek valamelyikén, muszáj felvennie, ha nem akar kilógni a többiek közül, akik vele ellentétben alig várják már, hogy karácsonyi outfitben feszíthessenek.

  • karácsonyi dekor. Ami mellé odabökjük, hogy ha nem látjuk nála, mikor látogatóba érkezünk, akkor bizony viselje haragunk következményeit! #mosolygóördögemoji

  • könyv. Ha emberünk nem hallgat karácsonyi zenét, és nem néz karácsonyi filmeket sem, akkor mi mást csinálhat, hogy ignorálja az ünnep-cunamit, ami dől a neten és a tévéből? Reméljük, hogy olvas! Nem árt, ha tudjuk, hogy milyen stílusú könyvet válasszunk számára, de gyakorlatilag egy pozitív, lélektöltő olvasmánnyal nem lőhetünk nagyon mellé.

  • illatszer. A tusfürdős-parfümös csomagokat én mindig a legkönnyebb útnak tartottam ajándékozás szempontjából. Nem kell túlagyalni, remélhetjük, hogy az illata is tetszeni fog, és szinte biztosak lehetünk benne, hogy használni is fogják, így nem érezzük úgy, hogy egy újabb milliomodik csetresszel bővítettük a porfogó gyűjteményét.

  • ékszer, kiegészítő. Már ha visel ilyesmit, persze… vannak, akik totál naturálisan nyomják, de ha esetleg mégis tudjuk a delikvensről, hogy szereti az ilyesmit, akkor semmiképp sem nyúlhatunk mellé egy cuki fülbevalóval, szerencsekarkötővel, vagy egy csinos órával. Természetesen itt is előjöhet belőlünk a troll, és választhatunk karácsonyi kiadásúakat is. Az már más kérdés, hogy hordani fogja-e, vagy feleslegesen törtük magunkat…

Ez volna (szerintem, és a teljesség igénye nélkül!) a top5 karácsonyi ajándék ötlet egy nem túl karácsonymániás embernek. Remélem azért nincs sok ilyen ismerősötök és gördülékenyen megy az ajándéklista írás. Boldog Karácsonyt!

 

brigitta_sign.png

A bejegyzés trackback címe:

https://autoimmun.blog.hu/api/trackback/id/tr4715343364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása